[wpseo_breadcrumb]

باندینگ دندان مزایا و معایب

باندینگ-دندان
آنچه می خوانید...

باندینگ دندان روشی از دندان پزشکی زیبایی و برای پرکردن دندان های آسیب دیده یا لب پریده است. در این روش به کمک مواد کامپوزیتی نقص دندان برطرف می شود. در این روش رزین پلاستیکی و با دوام به همراه یک نوع پرکننده ی شیشه ای روی دندان قرار می گیرد. این ماده رزینی به عنوان پوشش ناهنجاری ها استفاده می شود. مواد شیشه ای این ترکیب نیز استحکام و شفافیت یک دندان طبیعی را ایجاد می کند این درمان می تواند در زمانی کوتاه تغییرات اساسی در لبخند شما ایجاد کند. در این مقاله درباره ی باندینگ، مزایا و معایب آن ها صحبت خواهیم کرد. با ما همراه باشید.

باندینگ دندان برای چه مواردی مناسب است؟

عملکرد باندینگ دندان برای رفع نواقص و مشکلات آن استفاده می شود. برخی از این معایب عبارتند از:

  • ترمیم پوسیدگی دندان
  • بهبود شکستگی و ترک خوردگی دندان
  • ترمیم و بهبود رنگ دندان
  • از بین بردن فاصله های بین دندانی
  • بلند تر کردن طول دندان ها
  • تغییر ظاهر دندان ها
  • جایگزین کردن دندان های پر شده با آمالگام دندان
باندینگ دندان برای چه کسانی مناسب است؟

مزایای باندینگ دندان

این روش نسبت به روش های دیگر برای اصلاح طرح لبخند مزایای بسیاری دارد. در ادامه ی این مقاله به بررسی برخی از مزایا این روش می پردازیم.

  • کم هزینه بودن این روش درمان
  • دوره ی درمان کوتاه ( به طور کلی در یک جلسه دوره درمان کامل می شود)
  • قابلیت ترمیم مجدد (در روش کامپوزیت دندان امکان ترمیم مجدد به طور محدود وجود دارد)
  • حفاظت از دندان ها

معایب باندینگ دندان

باندینگ دندان در کنار تمام مزایای که دارد، ممکن است معایبی نیز داشته باشد که برخی از ان ها عبارتند از:

  • این روش به مرور زمان سریع تر جرم می گیرد.
  • طول عمر کمتری نسبت به سایر روش ها مانند لمینت و کامپوزیت دارد
  • باندینگ دندان بیشتر از سایر روش ها آسیب پذیر است.
  • احتمال بروز واکنش های آلرژیک در آن وجود دارد.

هزینه ی این روش

با توجه به شرایط دندان ها، سلامت دندان ها و یا پوسیدگی آن ها هزینه ی این روش متفاوت خواهد بود. همچنین تجربه و مهارت دندان پزشک نیز بر افزایش هزینه تاثیرگذار است. ممکن است بخشی از درمان را بیمه پوشش دهد. به همین دلیل لازم است تا قبل از اقدام برای انجام آن هزینه های باندینگ را به طور کامل برآورد کنید.

مدت زمان انجام درمان

باندینگ دندان در یک جلسه و در مطب دندانپزشک انجام می شود. البته اگر باندینگ برای کل دندان ها انجام شود. اگر قرار بر این باشد که باندینگ چند دندان به طور تکی انجام شود، مدت درمان طولانی تر خواهد شد. بنابراین قبل از انجام این روش در مورد زمان انجام آن با دندانپزشک خود مشورت کنید.

دوام این درمان چقدر است؟

در پاسخ به این سوال باید گفت که طول عمر این مواد به مراقبت و رعایت بهداشت دهان و دندان بیماران بستگی دارد. بهترین شرایط، طول عمر و ماندگاری دندان بین 5 تا 10 سال می باشد. در صورتی که در این مدت باندینگ ها دچار مشکل شده باشند، نیاز به ترمیم و جایگزینی آن ها وجود خواهد داشت.

این درمان شامل چه مراحلی است؟

برای انجام باندینگ دندان، باید مراحل مختلفی انجام شود. در اولین مرحله، شما باید با یک دندان پزشک حاذق مشورت کنید. بعد از معاینه ، عکسبرداری رادیولوژی از دندان ها و حل مشکلات آن مانند پوسیدگی دندانپزشک به شما اجازه باندینگ دندان را می دهد.

دقت داشته باشید در صورتی که آسیب های وارد شده به دندان های شما شدید باشد، استفاده از سایر روش های زیبایی دندان از سمت دندانپزشک به شما توصیه خواهد شد. چرا که روش هایی مانند لمینت نتایج بلند مدت تری نسبت به باندینگ دندان دارند.

اما شیوه ی انجام باندینگ چگونه است؟ بعد از آن که دندان های پوسیده با ونیر کامپوزیت پر شدن، دندانپزشک با توجه به رنگ دندان های شما کامپوزیت های همرنگ را انتخاب می کند. سپس باندینگ آغاز می شود. دو روش برای انجام وجود دارد که عبارتند از :

باندینگ دندان چیست

باندینگ کامپوزیت مستقیم: روشی که در آن کامپوزیت به طور مستقیم روی دندان ها قرار می گیرد. این روش حداقل میزان تهاجمی بودن را دارد. به اختصار به آن باندینگ می گویند.

باندینگ کامپوزیت چسبیده: این روش برخلاف کامپوزیت مستقیم می باشد. باندینگ کامپوزیت همراه با روکش دندان، لمینت دندان، بریج دندانی، اینله و آنله مورد استفاده قرار می گیرد. در این روش سطح دندان به کمک یک محلول اسیدی اندکی زبر شده و رزین کامپوزیت بر روی آن قرار می گیرد. سپس به کمک پرتو مخصوص سفت می شود. در نهایت این مواد که روی دندان قرار گرفته اند صیقل داده شده و ظاهر آن ها با بقیه ی دندان ها یکی می شود.

مراقبت های بعد از درمان

دندان هایی که تحت درمان این روش بودند نیاز به مراقبت های معمولی و روزمره دارند. کافی است افرادی که باندینگ کرده اند به طور مرتب بهداشت دهان و دندان خود را حفظ کنند. استفاده از نخ دندان حداقل یک بار در روز و مسواک زدن دندان ها دوبار در روز می تواند در سلامت دهان و دندان موثر باشد. همچنین توصیه می شود تا معاینات منظم دندان پزشکی را برای اطمینان از تمییز و سالم باقی ماندن دندان ها انجام دهند. از خوردن مواد بسیار سفت بعد از ریباندینگ خودداری کنید تا به دندان ها آسیب نرسد.

سوالات متداول

بیشتر بخوانید=> بهترین دندانپزشک در تهران

۱
۲
۳
۴
۵
میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۱ رای

اشتراک گذاری مطلب:

دکتر محمد نجفی

جراح ومتخصص بیماری های لثه و ایمپلنت های دندانی د‌ارای بورد تخصصی، استادیار دانشگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *