[wpseo_breadcrumb]

کاشت دندان با بهترین روش

آنچه می خوانید...

کاشت دندان، هنگامی که افراد دندان خود را در اثر بیماری یا آسیب دیدن از دست می دهند، عوارضی مانند تغییر در جویدن غذا  را به همراه خواهد داشت. کاشت دندان با روش های مختلف کاشت، کیفیت زندگی شما را بهبود می بخشد.

داشتن دندان های سفید و مرتب از عوامل مهمی است که بر زیبایی صورت تاثیر به سزایی می گذارد. بسیاری از افراد بنابر دلایل مختلفی از جمله افزایش سن، مصرف دخانیات، عدم رعایت بهداشت دهان و دندان، دندان های خود را از دست می دهند که این امر علاوه بر کاستن زیبایی صورت باعث ایجاد اختلالات دیگری نظیر پیدایش مشکلاتی در زمینه اعتماد به نفس، غذا خوردن و حتی حرف زدن، می شود. بنابراین کاشت و تعویض دندان های از دست رفته علاوه بر اینکه باعث از بین رفتن این مشکلات می شود سبب رفع مشکلات فک و جلوگیری از ریختن دندان های باقی مانده می شود که این امر با اصلاح طرح لبخند به داشتن چهره ای زیبا کمک می کند.

کاشت-دندان

کاشت دندان و انواع آن

بسیاری از افراد بنابر دلایل مختلفی دندان های خود را از دست می دهند. کاشت دندان و یا به عبارتی جایگزینی دندان، یکی از راه های درمان دندان های پوسیده و یا از دست رفته می باشد. کاشت دندان به روش های مختلفی صورت می گیرد که با توجه به ساختار و شرایط فک و دهان، روش آن با توصیه دندانپزشک انتخاب می شود.

 به طور کلی کاشت دندان به دو روش ایمپلنت دندان و بدون ایمپلنت صورت می گیرد.

کاشت دندان با ایمپلنت

ایمپلنت های دندانی جایگزین ریشه های دندان هستند. نحوه انجام جراحی ایمپلنت دندان به نوع ایمپلنت و وضعیت استخوان فک شما بستگی دارد. مزیت اصلی ایمپلنت، پشتیبانی از دندان های جدید شماست. از آنجایی که این ترمیم استخوان به زمان نیاز دارد، این روند می تواند چندین ماه طول بکشد.

در ساخت ایمپلنت ها از آلیاژ تیتانیوم در پایه های آن استفاده می کنند چرا که این آلیاژ هنگام کاشت دندان در استخوان فک جوش می‌خورد. در این روش پایه ایمپلنت که از جنس تیتانیوم است را در فک قرار می دهند و روی آن روکش‌های جایگزین تاج دندان را نصب می کنند.

این روش دارای ممنوعیت هایی می باشد. در رابطه با موارد منع ایمپلنت بیشتر بخوانید.

به طور کلی می توان گفت کاشت ایمپلنت به  دو روش زیر انجام می شود که روش انتخابی با توجه به ابعاد فک و دندان‌های افتاده، انتخاب می‌شود.

  • ایمپلنت‌های اندوستال (Endosteal)
  • ایمپلنت های ساب پریوستئال (Subperiosteal)

ایمپلنت‌های اندوستال ( Endosteal )

ایمپلنت‌های اندوستئال که معمولاً از تیتانیوم ساخته می‌شوند، رایج‌ترین ایمپلنت‌های دندانی هستند. این ایمپلنت ها  معمولاً به شکل پیچ های کوچک هستند که در استخوان فک قرار می گیرند و از لثه بیرون زده می شوند تا دندان جایگزین را نگه دارند. به عبارتی این نوع ایمپلنت ها دارای فیکسچر و اباتمنت و تاج می باشند که با جراحی در استخوان فک، بخش فیکسچر مستقیما کاشته می‌شود و پس از پیوند با استخوان های اطراف، اباتمنت و تاج هم به آن متصل می‌شود.

اباتمنت ها انواع مختلف سیلندری، صاف و تیغه ای دارند که نوع ان با توصیه و تشخیص دندانپزشک انتخاب می شود.

از مزایای این نوع ایمپلنت می توان به پایداری آن ها در فک، تثبیت استخوان‌های اطراف خود، دوام طولانی، طبیعی بودن دندان اشاره نمود.

ایمپلنت های ساب پریوستئال ( Subperiosteal )

این ایمپلنت ها زمانی استفاده می شوند که استخوان فک سالم و کافی برای کاشت ایمپلنت به روش اندوستال نداشته باشید. دراین صورت دندانپزشک شما ممکن است ایمپلنت های زیر پریوستئال را توصیه کند که روشی برای نگه داشتن دندان‌ها و پروتز های مصنوعی می باشد. این ایمپلنت ها بالای استخوان فک و زیر لثه قرار می گیرند تا از لثه بیرون بزنند و بتوانند دندان جایگزین را نگه دارند. در واقع در این روش بدنه ای فلزی داخل لثه و فک قرار می‌گیرد تا پروتز مصنوعی را نگه دارد.

کاشت دندان طبیعی و بدون ایمپلنت

کاشت دندان بدون ایمپلنت نیز صورت میگیرد. بسیاری از افراد بنابر دلایل مختلفی از جمله بالا بودن هزینه ایمپلنت، ضعیف بودن استحکام لثه ای و… روی به کاشت دندان با روش های دیگر می آورند.

روش های دیگر کاشت دندان بدون ایمپلنت شامل موارد زیر می شود:

  • روش بریج
  • استفاده از دندان‌های مصنوعی

روش بریج

بریج یک پروتز ثابت دندانی است که برای بستن فضاهای خالی دندان های از دست رفته استفاده می شود.. یک بریج یا پل به طور کلی به دندان‌های سالم مجاور متصل می‌شود. به عبارتی می توان گفت بریج بر خلاف ایمپلنت جایگزین ریشه دندان نمی شود. یعنی به جای سوراخ شدن فک و قرار گرفتن پایه در استخوان، بریج از یک یا چند دندان (سالم و عاری از پوسیدگی) اطراف خود، به عنوان تکیه گاه برای چسباندن روکش استفاده می کند که می تواند فضای بین دندان ها را که به دلیل از دست دادن دندان ایجاد شده است را پر کند همچنین در این روش برای اینکه بریج بتواند به عنوان یک تکیه گاه عمل کند، ابتدا باید دندان های اطراف تراشیده شوند و پس از آن دندان پزشک قالبی از فضای خالی تهیه می‌کند تا دندان‌های مصنوعی مخصوص، ساخته شوند.

بریج یا پل می تواند از جنس فلز، سرامیک، شیشه یا ترکیبی از این مواد باشد و فقط برای افرادی مناسب است که بین ۱ تا ۳ دندان خود را پشت سر هم از دست داده باشند به عبارتی کاشت دندان به وسیله این روش برای کسانی که بیش از 3 دندان نداشته باشند صورت نمیگیرد. همچنین باید آگاه بود که چسب دندان بریج پس از چند سال می‌تواند از بین برود.

!…در باره لمینیت دندان بیشتر بدانید…!

استفاده از دندان های مصنوعی

یکی دیگر از روش های جایگزینی دندان های از دست رفته استفاده از دندان های مصنوعی می باشد در این روش کاشت دندان به وسیله یک اتصال پلاستیکی هم رنگ با لثه صورت می‌گیرد. که علاوه بر کم هزینه بودن، متحرک می باشد و می توان آن را جابه جا و دهان و دندان مصنوعی را تمیز کرد.

دندان مصنوعی شامل یک سری دندان است که با یک نوار اکریلیک یا فلزی به هم متصل شده اند. دندان مصنوعی را می توان برداشت و در صورت لزوم جدا کرد و به شما کمک می کند در صورت از دست دادن تعداد کمی از دندان ها، اعتماد به نفس بیشتری داشته باشید.

این موضوع به شما احساس اعتماد به نفس بیشتری برای لبخند زدن میدهد. هر دو دندان مصنوعی فوقانی و تحتانی روی بافت لثه قرار می گیرند.

دندان های مصنوعی موقت

پروتز های فوری، بلافاصله بعد از برداشتن دندان قابلیت نصب دارند. این مدل پروتز، به شما اجازه می دهد تا زمانی که پروتز دائمی را دریافت نکرده اید، به راحتی به جویدن غذاهای خود ادامه دهید.
شما می توانید به خوردن غذاهایی که دوست دارید باز گردید، بدون این که فشار زیادی بر دندان های طبیعی باقی مانده خود وارد کنید.

عوارض ایمپلنت

 با اینکه کاشت دندان و ایمپلنت در بین همه درمان‌های دیگر دندانپزشکی کم‌عارضه ترین درمان به شمار می‌رود اما این نوع درمان نیز ممکن است عوارضی را به همراه داشته باشد که این عوارض شامل موارد زیر می شود :

  • عفونت
  • لق شدن روکش
  • خارج شدن روکش
  • شکستگی بدنه ایمپلنت
  • شل شدن پیچ داخلی ایمپلنت و شکستگی پروتز

جمع بندی

دندانپزشک با توجه به دندان های شما برای شما تعیین می کند از چه نوع کاشتی برای دندان ها استفاده کنید. اگر ایمپلنت باشد باید از طریق جراحی در دندان های شما قرار گیرد و اگر دندان مصنوعی نیاز داشته باشید از بین موارد گفته شده مناسب ترین را برای شما انتخاب می کنند.

سوالات متداول

۱
۲
۳
۴
۵
میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۱ رای

اشتراک گذاری مطلب:

دکتر محمد نجفی

جراح ومتخصص بیماری های لثه و ایمپلنت های دندانی د‌ارای بورد تخصصی، استادیار دانشگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *