[wpseo_breadcrumb]

جراحی لثه و انواع آن

جراحی لثه
آنچه می خوانید...

یکی از شاخه های مهم در دندانپزشکی پریو یا همان جراحی لثه است. این عمل به منظور درمان برخی بیماری ها لثه انجام می شود. هدف ما از انتشار این مقاله در اختیار گذاشتن اطلاعات کافی و مفید به خوانندگان است. با ما همراه باشید

جراحی لثه؛ پروسه عمل و آماده سازی قبل از آن

اگر عفونت جدی لثه که با نام بیماری لثه ای شناخته می شود دارید، دندانپزشک ممکن است انجام جراحی را به شما پیشنهاد دهد. این عمل می تواند:

  • باکتری های زیر لثه ها از بین ببرد
  • نظافت دندان ها را ساده تر کند
  • استخوان هایی که دندان های شما را حمایت می کنند تقویت کند
  • از ابتلا به بیماری های لثه در آینده جلوگیری کند.

در ادامه یک انیمیشن از جراحی لیفت لثه باهم میبینیم.

جراحی لثه برای چه کسانی مناسب است؟

جراحی لثه معمولاً به افرادی که در اطراف لثه ها و بافت هایی که دندان ها را محافظت می کنند بیماری دارند، پیشنهاد می شود. در صورت داشتن بیماری های لثه، فرد علائم زیر را خواهد داشت:

  • لثه هایی که ورم کرده، قرمز هستند و یا خونریزی دارند
  • فاصله هایی که بین لثه ها و دندان ها ایجاد شده و عمیق هستند
  • افتادن دندان
  • درد در هنگام جویدن
  • بوی بد دهان
  • لثه هایی که از روی دندان کنار رفته اند

اگر جراحی لثه برای شما مناسب باشد، پزشک انجام آن را به شما پیشنهاد خواهد داد و ممکن است اگر بیماری لثه ی شما خیلی پیشرفته نباشد، دندانپزشک پروسه های درمانی کم خطرتر و محافظه کارانه تری را پیشنهاد کند.

آمادگی های قبل از جراحی لثه

چند هفته قبل از عمل لثه، ممکن است لازم باشد مصرف برخی از داروها را قطع کنید؛ داروهایی مانند آسپیرین، مسکن ها و رقیق کننده های خون که مصرف آنها می تواند برای این جراحی مشکل ساز باشد. اکثر دندان پزشکان توصیه می کنند که حداقل 24 ساعت قبل از جراحی، سیگار نکشید و از مصرف نوشیدنی های الکلی نیز خودداری کنید.

ممکن است قبل از عمل، پزشک برای شما آنتی بیوتیک تجویز کند تا احتمال بروز عفونت در لثه های شما را پایین بیاورد. همچنین لازم است یک نفر همراه شما باشد تا پس از انجام جراحی شما را به خانه ببرد و از شما مراقبت کند. به دلیل عوارض داروی بیهوشی، داروهای آرامبخش و یا سایر داروهایی که در طول جراحی دریافت می کنید مدتی طول می کشد تا بتوانید کارهایی از قبیل رانندگی که نیاز به هوشیاری کامل دارند را انجام دهید.

پروسه انجام جراحی لثه

جراحی توسط یک جراح متخصص لثه و یا یک دندانپزشک انجام می شود. گزینه های جراحی متنوعی برای این عمل وجود دارند. پزشک معالج شما تعیین می کند که شرایط خاص شما نیاز به چه جراحی یا جراحی هایی دارد.

انواع جراحی لثه

اگر بیماری های لثه شدید شده باشد نیاز به جراحی لثه است. اما انواع این جراحی ها عبارتند از:

1.جراحی کوچک کردن اطراف دندان یا فلپ لثه

2.جراحی بازسازی لثه

3.جراحی افزایش تاج دندان

4.پیوند بافت نرم

جراحی فلپ لثه

به فرورفتگی بین دندان و لثه پاکت گفته می شود. در التهاب یا عفونت این شیار عمیق تر شده و فضای مناسبی برای میکروب ها فراهم می شود. در این جراحی، لثه برش زده شده و به بالا تا می خورد. سپس آلودگی های زیر آن تمییز می شود. در انتها بافت لثه دور دندان بخیه می شود تا مجددا رشد کند و دندان ها را احاطه کند.

بازسازی لثه

در این جراحی بافت لثه برش داده می شود. سپس آن را کنار زده و باکتری ها و آلودگی های زیر آن برداشته می شود. در نهایت پیوند استخوان در این محل جایگزین می شود. جراحی پیوند استخوان لثه مراحل مختلفی دارد.

بازسازی بافت هدایت شده

این تکنیک شامل قرار دادن یک قطعه کوچک از مواد بین استخوان و بافت لثه است تا امکان رشد مجدد استخوان طبیعی را فراهم کند.

افزایش طول تاج دندان

برخی از افراد تاج دندان کوچکی دارند. این درحالی است که لثه آن ها بیش از حد رشد کرده و روی دندان ها را پوشانده است. این موضوع سبب می شود تا لبخند افراد تحت تاثیر قرار بگیرد. برای حل این مشکل دندانپزشک جراحی افزایش طول تاج را برای بیماران توصیه خواهد کرد.

پیوند بافت های نرم

در این عمل تکه ای از بافت نرم از قسمت دیگری از دهان برداشته شده و به لثه پیوند می خورد. سپس بافت های از دست رفته ی لثه جبران می شود. این جراحی مناسب بیماری هایی است که باعث پسروی لثه شده اند.

پروتئین ها

 گاهی اوقات، جراحان از ژل های حاوی پروتئین های خاص در ریشه دندانی که سالم نیست و بیمار شده استفاده می کنند. این کار موجب تحریک رشد مجدد بافت استخوان طبیعی می شود.

جراحی لثه و انواع آن

 دوران نقاهت جراحی لثه

بهبود پس از این جراحی به شدت بیماری شما، سطح سلامتی کلی و نوع جراحی شما بستگی دارد. در دوران نقاهت خود با دقت دستورات مراقبتی که پزشک به شما می دهد را انجام دهید تا از بروز هر گونه مشکل جلوگیری شود.

به طور معمول می توانید انتظار داشته باشید که پس از هر نوع جراحی دندانپزشکی، دچار خونریزی و ناراحتی جزئی شوید. یک روز پس از انجام جراحی می توانید بسیاری از  فعالیت های عادی خود را از سر بگیرید.

سیگار کشیدن می تواند کیفیت بهبود بدن شما بعد از انجام عمل را مختل کند. سعی کنید پس از داشتن جراحی های دندانپزشکی تا جایی که ممکن است عادت سیگار کشیدن خود را کنترل کنید و سیگار نکشید. می توانید برای این کار راهکارهایی را پیدا کرده و از آنها پیروی کنید.

دندانپزشک پس از جراحی استفاده از نوعی دهانشویه ی خاص و یا قرص آنتی بیوتیک را به شما تجویز خواهد کرد. تا زمانی که بافت لثه های شما به طور کامل بهبود نیافته نباید از مسواک و یا نخ دندان، مخصوصاً در قسمت های اطراف محل جراحی استفاده کنید.

بسیاری از پزشکان به بیماران خود توصیه می کنند که به مدت یک یا دو هفته پس از عمل از غذاهای نرمی مانند پوره ی سیب زمینی، سوپ و فرنی که نیاز به جویدن ندارند استفاده کنند.

سوالات متداول

بیشتر بخوانید=> هزینه جراحی لثه چقدر است؟

۱
۲
۳
۴
۵
میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۱ رای

اشتراک گذاری مطلب:

دکتر محمد نجفی

جراح ومتخصص بیماری های لثه و ایمپلنت های دندانی د‌ارای بورد تخصصی، استادیار دانشگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *