[wpseo_breadcrumb]

لیفت سینوس چه زمانی انجام می شود؟

لیفت سینوس
آنچه می خوانید...

سینوس لیفت یکی از اقدامات مهمی است که خیلی اوقات لازم است قبل از ایمپلنت دندان انجام شود. اگر شما دندان خود را از دست داده اید و برای لبخندی زیباتر و نیز لذت بیشتر از غذا خوردن، می خواهید ایمپلنت دندان انجام دهید شاید نیاز باشد که پیش از آن سینوس لیفت برای شما انجام شود. به بیانی ساده تر اگر از زمان از دست دادن دندان مدت زیادی گذشته باشد و در نتیجه استخوان فک تحلیل رفته باشد، برای اینکه ایمپلنت به راحتی در استخوان قرار بگیرد باید ابتدا بازسازی استخوان انجام شود.

سینوس لیفت چیست؟

سینوس ها حفره های تنفسی هستند که در سر و صورت قرار دارند و از طریق منافذی به بینی راه پیدا می کنند؛ گروهی از سینوس ها با نام سینوس های ماگزیلاری (maxillary sinus) درست در خلف فک بالا (در محل دندان های آسیاب بزرگ و کوچک) قرار دارند. حال تا زمانی که این دندان ها در جای خود قرار دارند، سینوس ماگزیلری هم تغییر نمی کند ولی به محض اینکه دندان های آسیاب دچار مشکل شده و کشیده بشوند، به مرور سینوس پشت آن ها گسترش پیدا کرده و این ناحیه را به مرور پر کرده و ضخامت استخوان را در این محل کاهش می دهد؛ زمانی که بیمار جهت انجام عمل ایمپلنت به پزشک مراجعه می کند، اگر میزان استخوان مورد نیاز برای قرار دادن پایه ایمپلت در ناحیه مورد نظر وجود نداشته باشد، اینجاست که عمل سینوس لیفت (sinus lift) یا پیوند استخوان سینوس (sinus augmentation) مطرح می شود.

لیفت-سیوس

البته ذکر این نکته مهم است که میزان کاهش ضخامت استخوان به مدت زمانی که فرد دندان خود را از دست داده است مربوط بوده و همچنین سرعت آن در افراد مختلف هم بعضاً متفاوت است. همچنین تحلیل استخوان در ناحیه خلف فک بالا و نزدیک به سینوس های ماگزیلاری، ممکن است به دلایلی همچون بیماری های دندانی ، لثه و سرطان نیز رخ دهد.

انواع روش های لیفت سینوس

به طور کلی بالا بردن سینوس به دو روش باز و بسته انجام می شود و لازم است پزشک با مهارت بالا و پس از بررسی های متعدد تصاویر رادیو گرافی و اسکن استخوان نوع عمل سینوس لیفت را تشخیص می دهد.

سینوس لیفت باز چگونه انجام می شود؟

در عمل جراحی سینوس لیفت باز ابتدا بهترین دندانپزشک از طریق بی حسی موضعی ناحیه جراحی را کاملا بی حس می کند. سپس از طریق برشی که در ناحیه خلف فک بالا ایجاد کرده، به ناحیه سینوس و محل استخوان دسترسی پیدا می کند. در مرحله بعدی با بالا بردن غشای سینوس ماگزیلاری و استفاده از انواع متریالهای استخوانی، این قسمت را برای ایمپلنت آماده می کند؛ متریالهای استخوانی که در این عمل جراحی می توان از آن استفاده کرد یکی از موارد زیر است:

  • تهیه استخوان از یک قسمت دیگر بدن خود فرد
  • متریالهای استخوانی با منشا انسانی
  • متریالهای استخوانی با منشا حیوانی
  • استفاده از ماده ای مصنوعی شبیه به استخوان

مراقبت های بعد از جراحی سینوس لیفت

پس از جراحی، بیمار می تواند به منزل رفته و مراقبت های لازم را انجام دهد. همانند سایر عمل های جراحی به دلیل ایجاد برش  و بخیه زدن، تورم و کمی خونریزی بعد از اتمام عمل جراحی  طبیعی است. پس از سینوس لیفت مسئله مهم این است که بیمار باید سعی کند با اقدامات مراقبتی از شل شدن بخیه ها و حرکت استخوان پیوند زده شده جلوگیری نماید.

در دوران نقاهت پس از جراحی، لازم است داروهای آنتی بیوتیک و ضد درد و همچنین دهانشویه های ضد میکروبی، اسپری محلول نمک جهت مرطوب نگه داشتن محیط بینی و نیز داروهای از بین برنده تورم توسط پزشک معالج تجویز شود. در دوران پس از عمل باید از هر کاری که سبب وارد شدن فشار به سینوس ها می شود مانند استفاده از نی، عطسه و سرفه های شدید پرهیز کرد؛ برای کاهش فشار می توانید با دهان باز عطسه کنید. همچنین لازم است مانند سایر عمل های جراحی استفاده از دخانیات تا دو هفته کنار گذاشته شود.

دوران نقاهت سینوس لیفت با توجه به استحکام و میزان موفقیت در پیوند استخوان، ممکن است تا 6 ماه و یا بیشتر طول بکشد و لازم است که بیمار تا هر زمانی که پزشک تشخیص می دهد منتظر بماند زیرا لازم است که استحکام استخوان به اندازه کافی زیاد باشد تا ایمپلنت دندان موفقیت و ماندگاری طولانی مدت را به دنبال داشته باشد.

خطرات (ریسک) سینوس لیفت

در این عمل جراحی لازم است که دقت شود در طی بالا بردن غشای سینوس، ضربه و آسیبی به آن وارد نشود و غشای سینوس را سوراخ نکند؛ در صورت بروز این مشکل جراح اقدام به ترمیم غشای سینوس کرده و اگر که آسیب وارده شدید باشد لازم است که روند عمل جراحی متوقف شده تا پس از مدتی ترمیم غشای سینوس به طور کامل انجام شود و سپس دوباره اقدام به سینوس لیفت کند.

مورد دیگری که باز هم متأثر از تبحر و مهارت کافی جراح است، جلوگیری از ایجاد سینوزیت و التهاب سینوس ها و غشاهای بینی است. در موارد نادر هم ممکن است که پیوند استخوان موفق آمیز نباشد و در نتیجه خون رسانی به ناحیه مورد نظر به درستی انجام نشود که در این صورت لازم است عمل لیفت سینوس مجددا تکرار شود.

جراحی-لیفت-سینوس

جمع بندی

عمل سینوس لیفت مسئله خیلی نگران کننده ای نیست و در اکثر موارد بسیار موفقت آمیز انجام می شود؛ تنها مسئله مهم این است که پزشک متبحر و ماهر به درستی شرایط فعلی بیمار را بررسی کرده و نوع سینوس لیفت را تشخیص داده و سپس پیوند استخوان را انجام دهد. اگر بیمار در دوران نقاهت به خوبی دستورالعمل های لازم را اجرا کند، در نهایت پس از ایجاد استحکام کافی در استخوان می تواند برای ایمپلنت دندان آماده شود.

۱
۲
۳
۴
۵
میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۱ رای

اشتراک گذاری مطلب:

دکتر محمد نجفی

جراح ومتخصص بیماری های لثه و ایمپلنت های دندانی د‌ارای بورد تخصصی، استادیار دانشگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *